Hívjon most » +36 30 420 9600

"Humán erőforrások és szolgáltatások térségközi fejlesztése Kapuvár mikrokörzetében” című,  EFOP-1.5.3-16-2017-00008 számú projekt

Kapuvár Város Önkormányzatának konzorciumi partnereivel közösen benyújtott „Humán erőforrások és szolgáltatások térségközi fejlesztése Kapuvár mikrokörzetében” című EFOP-1.5.3-16-2017-00008 azonosító számú pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma 249.9 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesítette az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program keretein belül. A pályázati felhívás száma és címe: EFOP-1.5.3-16. Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek.

A konzorciumot a Kapuvári járás következő hat települése alkotja: Kapuvár, Hövej, Osli, Szárföld, Veszkény és Vitnyéd. A projekt fő célja a humán szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása a járás területén. Emellett kiemelkedő szempont a társadalmi együttműködés előmozdítása, a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem, és a humán közszolgáltatások területén jellemző szakemberhiány enyhítését szolgáló, ösztönző programok megalkotása.

A projektben megvalósuló beavatkozások hozzájárulnak a felzárkóztatáshoz, az itt élők munkaerőpiacon tapasztalható lemaradásának csökkentéséhez, továbbá a közszolgáltatásban dolgozó emberi erőforrás minőségének javításához.

A fejlesztések a Helyi Esélyegyenlőségi Programban (HEP) lefektetett célcsoportokra fókuszálnak,
a helyi szükségleteken és igényeken alapulnak, a helyi közösségek által kialakított, a helyi társadalom fejlődését szolgáló szolgáltatások bevezetésére, fejlesztésére, a közszolgáltatások elérésére fókuszálnak.

Kapuvár város vonatkozásában felújításra kerül a Hany Istók Kerékpáros Centrum rendezvényterme, a rendezvényterem előtti folyosó, a mosdó, a bejárati lépcső, a bejárati lépcső feletti előtető, valamint az éttermi rész (kivétel konyha). Továbbá audiovizuális eszközök beszerzését, a Városháza nagytermének (mint projekt megvalósítási helyszínnek) hangosítását és kivetítőrendszer beszerzése valósul meg. A projekt keretében a humán szolgáltatások fejlesztése és bővítése érdekében 5 fő új munkaerő beállítására is sor kerül.

A megszületett támogatói döntés értelmében a konzorcium jogosulttá vált arra, hogy a kérelemben megfogalmazott célokat sikeresen megvalósítsa.

A projekt befejezésének várható időtartama: 2020.06.31.