Hívjon most » +36 30 420 9600

2014. augusztus 11-15. Mesterségek napjai - kosárfonó és kézműves tábor kulturális rendezvényekkel

HELYSZÍN: Bábi néni kincsesháza - Rábakecöl, Erkel Ferenc utca 14.

A TERVEZETT PROGRAM:

Naponta 10-18 óra között kosárfonás felnőtteknek: Bauer Béla, Judák Ambrus, Pokorádi Ágnes és Szombath Gábor kosárfonó mesterektől a tábor valamennyi napján az érdeklődők megtanulhatják a kosárfonás alapjait. Akik már jártasak e mesterségben, tovább fejleszthetik tudásukat.

Naponta 13-18 óra között Kokas Évi ékszertanodája: Kokas Évi a tábor mindegyik napján, délutánonként ékszerkészítő tanfolyamot tart felnőtteknek.

A kosárfonáson és az ékszertanoda foglalkozásain bárki részt vehet, azonban a tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés, költségeihez anyagi hozzájárulás szükséges. (20/495-6679 vagy 70/945-7749)

TOVÁBBI NAPI PROGRAMOK:

2014. augusztus 11. hétfő, 13-18 óra között: Tóth Imréné győri bőrműves-szíjgyártó népi iparművész közreműködésével az érdeklődők megismerhetik a bőrművesség alapjait, és ki-ki elkészítheti saját bőrdíszműves portékáját, ékszerét. 17 órakor: Szélike kisasszony – Füzi Rozi feldolgozásában bemutatott magyar népmese, mindenki szórakozására.

2014. augusztus 12. kedd, 13-18 óra között: Gerencsér Zsolt és Tóth Ildikó kékfestő mesterek többször voltak vendégei táborunknak. Közreműködésükkel bemutatásra kerül a kékfestés, e régi mesterség. 17 órakor: Barangolások a Rábaközben – Horváth Gyuláné interaktív mesefoglalkozása nem csak kicsiknek.

2014. augusztus 13. szerda,13-18 óra között: Fazekas mestereink – Ángyán Csilla, Gyarmathy Zsuzsa és Varga Judit – fazekas műhellyé varázsolják táborunkat. A korongozás mellett lehetőség nyílik agyagozásra és más fazekas műhelytitkok elsajátítására is. 17 órakor: A széttáncolt cipellők - Füzi Rozi mesemondó, felnőtteket és gyermekeket is megnevettető, fergeteges mesedélutánja.

A mai délutánon táborunkban a Magyar Íjász Tanoda (Kóbor Edit és Mazsaroff Péter íjászedzők) közreműködésével íjászati bemutatón vehetnek részt az érdeklődők, és lehetőség lesz az íjászat kipróbálására, az íjjal történő megismerkedésre.

2014. augusztus 14. csütörtök, 13-18 óra között: Törőcsik Kata kézműves foglalkozásvezető a könyvkötés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. A foglalkozáson mindenki elkészítheti saját kis noteszát, jegyzetfüzetét, újrafelhasznált papírlapokból. Kovács Kálmán grafikus festő a foglalkozás alatt megmutatja, hogy régen, a könyvkötők miként készítették munkájukhoz az egyedi, merített borítólapokat. 17 órakor: A szorgalmas és a rest leány – Horváth Gyuláné mesefoglalkozása.

2014. augusztus 15. péntek, 13-18 óra között: Kézműves foglalkozásunkban praktikus tartóeszközöket varrhatnak, ékszereket készíthetnek, vagy éppen viaszképeket vasalhatnak, azokhoz praktikus képkereteket is készíthetnek a résztvevők. Közreműködnek: Füzi Rozi (varrott munkák) Marosi Istvánné Kati (tűzzománc) Szabó Tamás (famunkák) és Tóth Zsuzsi (viaszvasalás). Mindemellett népi játékokból készült játszótér várja a gyerekeket. 16 órakor: A magányosan sétáló macska – Füzi Rozi mesemondó mesemókája.

A mai délutánon a Győr 1. Posta munkatársai közreműködésével meseposta nyílik táborunkban, játékos feladatokkal és sok-sok ajándékkal.

PÉNTEK ESTI ZENEI PROGRAMOK:

17 órakor: ARANYKAPU GYERMEKKONCERT - Töreky Zsuzsi, Kiss Krisztián és Lőrincz Tamás közös koncertje gyerekeknek és szüleiknek.

18 órakor: A SZÍNPADON A ROMUNGRO GIPSY BAND - A csornai banda (Horváth Péter, Suha Vilmos, Lakatos Ferenc, Visi Roland, Gasztonyi Sándor) 2007-ben alakult, főként autentikus lovári és beás cigány népdalokat dolgoznak fel. Ma esti koncertjükön Drapán László vendégművész emeli az est fényét.

A koncertet követően, a Romungro Gipsy Band közreműködésével, táncház zárja táborunkat.

KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEK:

Kokasékszer - Kokas Évi ékszerkiállítása

Hétköznapi képek - Kovács Tibor kiállítása

A gyermek kézműves foglalkozásokon és játszóházakon történő részvétel, valamint a kulturális rendezvények látogatása a tábor valamennyi napján ingyenes!

Rendezvényünk támogatói:

NEA - NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

RÁBAKECÖL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KIS-RÁBAMENTI TAKARÉKSZÖVETKEZET

MAGYAR POSTA ZRT

Köszönjük magénszemély támogatóink adományait, segítségét, munkáját!