Hívjon most » +36 30 420 9600

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény módosítása, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalról szóló 256/2007. (X. 4.) Korm. rendelet módosítása alapján megváltozott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által első fokú eljárásban hozott döntések jogorvoslati fóruma, így az MVH hatásköre a másodfokú eljárások lefolytatására megszűnt.

Azon intézkedések esetében, amelyeknek a finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA), vagy az Európai Halászati Alapból (EHA) történik, a jogorvoslati kérelmeket a Miniszterelnökséget vezető miniszter bírálja el.
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott intézkedések, a tagállami hatáskörben nyújtott támogatások és egyéb intézkedések (így különösen a nyilvántartásokkal, és kifizetésekkel összefüggő eljárások) esetében a jogorvoslati kérelmeket a földművelésügyi miniszter bírálja el.

Az MVH mind a folyamatban lévő másodfokú eljárásra felterjesztett, mind a folyamatban lévő vagy újonnan beérkező, első fokon, saját hatáskörben el nem bírálható fellebbezéseket a hatáskörrel rendelkező másodfokú hatóság részére fogja továbbítani.
Kérjük ügyfeleinket, hogy az első fokú döntések ellen benyújtani szándékozott fellebbezésüket az első fokú döntésben foglaltaknak megfelelően nyújtsák be, és az MVH első fokon eljáró hatósága a hatályos hatásköri szabályozásnak megfelelően, határidőn belül intézkedik a fellebbezésnek a hatáskörrel rendelkező szervhez történő felterjesztéséről.



Budapest, 2014. július 18.