Hírek

Kosárfonó és kézműves tábor Rábakecölben

Dokumentumok:
Download this file (Rábakecöl.JPG)Kosárfonó és kézműves tábor Rábakecölben626 Kb2015-07-30 13:18
Megosztás

Megjelentek a 26/2015. (VII. 23.) számú és a 27/2015. (VII. 23.) számú IH közlemények

Tisztelt Tagjaink!

Megjelentek a 34/2015. (VII.22.) MvM rendelethez és a 35/2015. (VII.22.) MvM rendelethez tartozó 26/2015. (VII. 23.) számú és a 27/2015. (VII. 23.) számú IH közlemények, melyek az alábbi linken érhetőek el:

http://umvp.kormany.hu/umvp-ihkozlemenyek-2015

Megosztás

Hanság Zöldség Napja és falunap Bősárkányban

Megosztás

Megjelent a Miniszterelnökséget vezető miniszter 34/2015. (VII. 22.) és 35/2015. (VII. 22.) MvM rendelete

Megjelent a Miniszterelnökséget vezető miniszter 34/2015. (VII. 22.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló egyes rendeletek módosításáról, illetve a 35/2015. (VII. 22.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek beszerzéséhez a 2015. évben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 26/2015. (V. 6.) MvM rendelet módosításáról.
 
A Magyar Közlöny 107. száma az alábbi linken megteninthető:
 
 
 
Megosztás

A Rábaköz ízei

Forrás: http://www.inforabakoz.hu/hirek/olvas/a-rabakoz-izei-recepttel-2015-07-21-100000

A Rábaköz ízei - recepttel

A Rábaköz ízei - recepttel

Hagyományos népi ételek

Rábaközi vert perec

Hozzávalók:
15 db tojás
másfél kg liszt
cukor, ízlés szerint
vaníliás cukor
fél mokkáskanál szalalkáli
10 dkg vaj
1 dl rum

Elkészítés:
A tojásokat egy tálba felütjük, majd alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a szalalkálival elkevert liszt felét, és összegyúrjuk. Végül a rummal, a vajjal és a maradék liszttel is összedolgozzuk. Lisztezett deszkára borítjuk és ott folytatjuk a gyúrást. Amikor a tészta elkészült, húsdarálón kétszer átdaráljuk, és „összeütjük”, azaz erőteljesen egymásra paskoljuk a tésztát. Egy órát pihentetjük. Nagyjából másfél, két centi vastag rudakat sodrunk belőlük, melyek végét összeillesztjük, körbe középen egy kicsit megvágjuk (nem kell végig vágni.) És a szélinél is ejtünk egy-két bemetszést. Meleg, de nem forró vízben, nagyjából 15 percet főzzük. Amikor a tészta feljön a víz tetejére onnan számítva 6 percet kell főzni. Miután kivettük a vízfürdőből, hideg vízbe mártjuk és két napig állni hagyjuk. Kemencében vagy előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Sokáig eláll.

Kapuvári bicskás pecsenye

Hozzávalók:
sertéskaraj egészben, csont nélkül
10-15 dkg húsos szalonna
5-10 dkg sonka
1 kis fej lilahagyma
1 kis fej vöröshagyma
fél szál lángolt kolbász
fokhagyma

bors
mustár
liszt

A sütéshezzsír

Elkészítés:

Először nyitott szeleteket vágunk a karajból, azaz úgy szeleteljük fel, hogy minden második szeletet vágunk csak végig a húson. Középen nem vágjuk teljesen végig a szeletet, az alján fél centi vastagságnyi húst egyben hagyunk. Kihajtva vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a belső felét vékonyan megkenjük mustárral, majd félre tesszük.

A húsos szalonnából kis kockákat vágunk, kevés zsíron kisütjük. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymákat, a csíkokra vágott sonkát, és együtt megdinszteljük. A töltelékből vékonyan rásimítunk a széthajtott karaj egyik felére, majd 3-4 karikára vágott kolbászt is ráhelyezünk, és a hús szabadon hagyott felét visszahajtjuk a töltelékes részére. Hústűvel a nyitott oldalait megtűzzük, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és forró zsírban pirosra sütjük. Közben a maradék húsos szalonnát felszeleteljük, fél centinként bevagdossuk mint egy kakastaréjt, és mindkét oldalát kisütjük. Amikor a hús megsült, félbevágjuk, és egy-egy szelet sült szalonnát a tetejére téve tálaljuk. Köretnek sült burgonya és grillezett gomba illik hozzá.

Kapuvári böllérmáj

Hozzávalók:
40-50 dkg sertésmáj
20-30 dkg velő (fele akkora mennyiség, mint a máj)
50 dkg vöröshagyma

őrölt, fekete bors
majoranna
zsír

Elkészítés:
A hagymát fél karikára vékonyan felszeleteljük, és bő zsíron megfonnyasztjuk. Amikor készen van, akkor rátesszük a megtisztított 4-5 cm hosszú, 5-8 mm vastagra csíkozott májat, és heves tűzön, állandóan keverve addig pirítjuk, míg a színét nem váltja minden darab. Közben ízesítjük majorannával és őrölt borssal. Ezután adjuk a hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott velőt. (A velőt óvatosan meg kell mosni, és ügyelni kell arra, hogy ne maradjon csontszilánk közte, utána le kell hártyázni.) Azért, hogy a velő ne törjön össze, nagyon óvatosan kevergessük. A velő pár perc alatt megsül, ezért elég hamar elkészül az étel. Csak közvetlenül a tálalás előtt sózzuk, mert a máj megkeményedik a sótól.

Megosztás

Szent Anna Napi Lovasnapok és Vígasságok 2015

Megosztás

"Házhelyi Vígasságok" - 95 éves a Házhely

Megosztás

Megjelent A Miniszterelnökséget vezető miniszter 33/2015. (VII. 13.) MvM rendelete

Megjelent A Miniszterelnökséget vezető miniszter 33/2015. (VII. 13.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrárvidékfejlesztési támogatási rendeleteknek a Herman Ottó Intézet megalapításával összefüggő módosításáról.

A Magyar Közlöny 102. száma az alábbi linken megtekinthető:

http://www.magyarkozlony.hu/dokumentumok/770146891162d8fc104aff9e9002237873db70ef/megtekintes

Megosztás

Acsalagi falunap 2015.07.11.

Acsalag Községi Önkormányzat szeretettel meghívja Önt, valamint kedves családját a 2015. július 11-én megrendezésre kerülő falunapi rendezvényre.

Programok:

8:30 Gyülekező a hagyományőrző aratásra

         Helyszín: Cigányhany

9:00 Aratás megnyitója

         Köszöntőt mond: Dr. Nagy István Államtitkár Úr

12:00 Szentmise a helyi Római Katolikus templomban

13:00 Jó ebédhez szól a nóta!

           Közben a jelenlevők megvendégelése a helyben készült ételekkel

13:30 Ünnepi megnyitó

           Köszöntőt mond: Gyopáros Alpár Országgyűlési Képviselő Úr

13:45 A helyben főzött ételek zsűrizése

14:00 Az Acsalagi Cserkészcsapat műsora

14:30 Acsalagi Kiknefelejcs Kórus ének összeállítása

15:00 Lázin Beatrix és Pörneczi Attila operett műsora

15:50 A helyi Csiripiszli és a Viola Néptánccsoport műsora

16:30 Zenél a Hobby Band együttes

17:30 Tombola

18:30 Szandi

20:00 Kaczor Feri

21:00 Bál

 

Kísérő programok:

10:00 IV. Pénzváltó János emléktorna futballmérkőzései

           Helyszín: Sportpálya

12:00 - 18:00 Ugrálóvár

14:00 Bütykölde

Megosztás

Osli falunap - 2015.07.04.

Megosztás

Facebook

Hírlevél

Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület

© 2017
Copyright 2011. Free joomla templates |